söndag 10 mars 2013

Vår vänskap är som svalorna

Att avnjuta en helg i goda vänners lag, är nog lite som när Karlsson på Taket lägger in sig på rundsmörjning. Man får en varm och skön känsla i själen, glädje i hjärtat och en ljust minne att suga på som en delikat karamell hela veckan lång. Och långt längre därtill.

Att inte bo i samma stad som några av sina finaste vänner är ju sannerligen trist, men fördelen är när dessa gyllene helger dyker upp ibland. Då man får dela livet en stund med varandra. Koncentrerat och ostört. Som ett koncentrat av vänskap.

Och det är just detta med "delande av livet" som gör speciella vänner ... så speciella! Att vi verkligen delat så oerhört mycket roligt och fint tillsammans, men också delat smärtsammaste sorg. Vi häpnar när vi tänker på allt vi varit med om.

Vi som lever vardagen på helt olika platser, med olika människor och sammanhang. Men ändå hur djupt sammanflätade våra liv är med varandra. Vår gedigna historia är som en detaljrik vävnad som växt fram genom åren, med slitstark tråd och vackra färger som motsvarar alla våra likheter såväl som olikheter.

Vänskap är i sanning en gåva. Och det är när den är kravlös och fri, som den blir så stark och djup. Vänskap går inte att begära eller kräva av någon, för då flyr den som ett skadeskjutet djur. Vänskap ska skäppas fri som svalorna i skyn. Åren kan gå och molnen passera på himlen. Så träffas man igen en helg. Och upptäcker hur detta koncentrat av vänskap är värt så oändligt mycket mer än 3000 ytliga vänner på Facebook.

Så kramade vi varandra hej då för denna gång. Och se så vackert vår vänskap svävar omkring i skyn.

Inga kommentarer: