söndag 5 september 2010

Lika som bär, söta som socker

Trogna läsare, släktingar och vänner till familjen. Ni ska få ge er på en liten gissningslek. Vilka är egentligen tvillingarna i den här familjen?
Leonard, Signe eller Henry? Vem är vem på bilderna?
(Svaret kommer längst ner... Det kommer fyra bildpar att gissa på, häng med!)

1. Charmisar


Tre små guldlocksbarn har vi. Tre individer med tre helt olika själar. De blev till genom oss, men är helt egna. Deras olika inre är fortfarande outforskade likt snåriga djunglar. Vad som rör sig i innanför dessa blondklädda små skallar är en av föräldrarskapets största frågor. Lika outgrundlig som frågan om det finns en ny värld bakom alla stjärnor.

Vi kan gissa, ha teorier, sannolikhetskalkyler och göra efterforskning, men när det kommer till kritan har vi ingen aning. Inte ens susning. Och det är just det som vi älskar med den oändliga rymden. Likaså med dessa våra små korta människor vi omger oss med.

2. Huvudbonadsälskare


Dessa tre helt individuella karaktärer är fascinerande nog också syskon. Samma sammanblandning, olika resultat. Jag + Fredrik = Leonard, jag + Fredrik = Henry, jag + Fredrik = Signe.
Besynnerligt. Tar man 1+2, så blir det ju alltid och åter alltid 3. Men plussar man ihop samma människor, så blir det fullständigt olika varje gång. Hur är det möjligt? Ingen aning, men fullständigt hissnande och fantastiskt är det. SÅ lika och ändå så, så bara ... sig själva.

3. Smilnakenfisar


När vi fick Leonard fascinerades jag över just det här med att vara förälder till fler än ett barn. Inget annat barn skulle någonsin kunna stjäla tronen från vår lilla prins. Hur kan man älska fler barn exakt lika mycket? Eller fungerar det på något annat sätt? Och sedan damp det ner inte mindre än två små konkurrenter ...

4. Kladdätare

Men det var ju när man höll dem i sin famn för första gången som man insåg. Här stjäls ingenting. Här byggs ut. Alla får plats på tronen. En megafet tron! Leonard sitter stupsäkert på sin post. Ihop med sina precis lika älda tronföljare. Och så fostrar de varandra, lär av varandra och är den mest oersättliga gåvorna till varandra som föräldrar kan ge.

Kanske lika som bär i ett avseende. Och samtidigt ljusår och oändliga rymdar ifrån varandra.
Men alla tre behövs för att den här familjen ska bli komplett.

Älskade guldlocksbarn.

Rätt svar på bilderna: 1. Henry och Leonard, 2. Signe och Leonard, 3. Leonard och Henry, 4. Leonard och Signe

Inga kommentarer: