torsdag 22 april 2010

Småbarnstrix

Fattig och eländig småbarnsförälder som man är, behöver man vara fiffig. Men inte för fiffig, för det tar tid. Inte Ernstfiffig eller Timellfiffig. Alldeles för avancerat. Och dyrt, framför allt!
- Jamen köp det här enormt hållbara (svindyra) materialet och skruva med din (svindyra) skruvdragare och annat bluttenblä som ingen har råd med.
Nej, jag menar fiffig på riktigt! När man faktiskt sparar grova pengar på att inte gå ut och köpa färdigt, eller helt enkelt sånt som gör det lite roligare och en aning mer praktiskt.

Så nu, mitt första tips: Bäddmadrasser!
Ni blir förvånade vad sådana övergivna, tråkmadrasser kan användas till. Ett speciellt riktat tips till tvillingföräldrar:


Gör din egen tvillingskötbädd av en bäddmadrass.
(Fungerar lika bra för enlingar.)

- Ta fram en bäddmadrass (eller tigg till dig en av förälder, alternativt valfri släkting eller vän om du ser har någon skräpa i en skrubb).
- Köp vaxdukstyg, passa på på rea. Hamstra, om du har råd. Gärna sådant vaxduk som känns mer som tyg.
- Klipp ut valfri storlek på bäddmadrassen. Ta lite spillbitar och lägg ute på kanterna och fäst lite löst. Till tvillingföräldar: Klipp den ovanligt bred. Måtta gärna med dina barn. Gör det som en rolig lek.
- Klä in den i vaxdukstyg (om du inte vet hur man gör det på bästa sätt med en symaskin, så fråga någon som faktiskt lyssnade på syslöjden eller gör som jag; improvisera).
- Klar!

Vidare kan man göra en reseskötbädd av en bäddmadrass, lite mindre, smidigare format. Du kan också sy på vanligt tyg och ha som lekmatta på golvet. Mycket skönare än filtar som trulsar ihop och samtidigt inte som en vanlig madrass som det är fallhöjd ifrån för små instabila nysittande knattar. Till sist, man kan också använda dem som sittbäddar i vagnar, inklädda i fint tyg. Skönt att ligga på när man ska sluta med mjuk- eller hårdliften.

Så, sätt igång och sy. Var trixsmart! Man känner sig som ett geni efteråt!

Inga kommentarer: